Farrah Fawcett

Farrah Fawcett föddes i Corpus Christi, Texas, dotter till Pauline Alice, en hemmafru, och James William Fawcett, en oljefältsentreprenör. Hon var av Choctaw, franskt och engelskt ursprung. Det sägs att Fawcetts förnamn var påhittat av hennes mamma då det passade hennes efternamn, men egentligen är Farrah ett persiskt namn. Då hon kom från en katolskt familj, gick hon i den katolska skolan St. Patrick's Roman Catholic Church i Corpus Christi. Hon tog sin examen från W.B. Ray High SchoolCorpus Christi år 1965. Från 1966 til1 1969 studerade Fawcett vid University of Texas at Austin och blev en medlem i Delta Delta Delta-organisationen. Hon var med på ett foto i "Ten Most Beautiful Coeds" från universitetet som var med i tidningen Cash Box. En Hollywood-publicist såg fotot, ringde Farrah och bad henne flytta till Los Angeles, vilket hon gjorde år 1969. Hon lämnade då sista året på universitetet för att pröva lyckan i Hollywood.
Farrah Fawcett
Under 1960- och 1970-talen var Farrah Fawcett med i flera TV-reklamer för bland annat Noxema rakkräm, Ultra-Brite tandkräm, Wella Balsam shampoo och Mercury Cougar 1975. 1978 (efter att ha blivit känd) var hon med i flera reklamer för sitt eget shampoo, som marknadsfördes av Fabergé Cosmetics.

Fawcett var för första gången med i en TV-serie när hon fick en gästroll i I Dream of Jeannie följt av en gästroll i Owen Marshall: Counselor at Law. Hon var sedan med i The Six Million Dollar Man, The Dating Game' och flera avsnitt av Harry O och David Janssen.
21 mars 1976 var Fawcett för första gången med i TV-serien Charlies änglar som Jill Munroe.

Fawcett var gift med Lee Majors (stjärnan i The Six Million Dollar Man) 1973-1982. Paret separerade 1979. Från 1982 och fram till sin död (med ett visst avbrott) var hon sambo med Ryan O'Neal.  De fick en son tillsammans; han arresterades för narkotikainnehav i april 2009.

Farrah Fawcett fick diagnosen tarmcancer år 2006. Hon dog av detta den 25 juni 2009 kl 9.28 (lokal tid) i Santa Monica. Närvarande vid hennes död var Ryan O'Neal och hennes vän och frisörska Mila Murphy samt Dr. Piero, som var hennes läkare. Hennes enda barn, Redmond, var inte närvarande, då han sitter i fängelse. Fawcetts död fick relativt lite uppmärksamhet då hon avled samma dag som popstjärnan Michael Jackson. Dock var det fler människor som såg de amerikanska TV-bolagens minnesdokumentärer om henne än som såg de om Jackson.


Farrah Fawcett
Informationen är hämtad från Wikipedia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback