Kloklippning!

I dag var det dags för dagen som jag fasar för, Shakiras kloklippning.

Förra gången tog det evigheter att få på munkorgenm, vi fick vara tre stycken som höll henne och hon låg och skakade under hela klippningen.

I dag gick det dock sjukt bra! Det tog kanske tre minuter att få på munkorgen och när vi hade lagt henne ner så låg hon helt stilla.

Framgångarna kan bero på en övning som kallas "tvångsmysa". Denna övningen utförs genoom att du lägger hunden på rygg i ditt knä, Till en början trodde jag att jag skulle knäcka ryggen men så är verkligen inte fallet. Hunden kan verka lite stel i början men du måste visa att det är du som bestämmer. När hunden ligger stadigt i ditt knä är det bara till att mysa på. Det är verkligen sjukt mysigt när man väl kan slappna av. För oss med lite större hundar är detta nog lite speciellare eftersom vi inte så ofta har hunden i vårt knä, till skillnad mot mindre hundar som är lättare att hålla upp.

Denna övningen är också bra för att visa vem som bestämmer. Du ska hålla kvar hunden till den slutar sprattla och sen är det bara att mysa på, klappa på magen. När man känner att hunden har slappnat av, svansen ligger ner och benen är med böjda och mjuka så kan man sakta lägga ner hunden i vanlig position igen.

Nu efter att vi har gjort detta ett tag så somnar även Shakira i min famn.

Om du har hållt på ett längre tag med övningen kan du sen gå vidare till att ta lite fint på tassarna och klorna för att det sen ska gå över till att du kan klippa klorna själv. Glöm dock inte att det ska ta lång tid, hunden måste kunna lite på dig innan du går vidare till nästa steg.

Ska vi klippa klorna nu?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback